Pánev, to potřebujeme všichni

Dovolte nám vám přiblížit vlastnosti a výběr ocelové pánve. Ocelová pánev je nepostradatelná věc. Pánví potřebujeme více a je třeba je obměňovat. Možná nastal čas výměny u vás a vy se díváte jak to udělat. Pojďme na to. To stejné platí i pro odšťavňovače, jsou nepostradatelné, sice je neměníme tak často, ale častěji chceme lepší a lepší, protože ten starý je už nedostačující.

Ocelová pánev

Je nejčastěji strojově kovaná. Silná a velice těžká. Nevíme zda jste dělali, ale před prvním použitím je potřeba ji nejprve pořádně vypálit. Tyto pánve vynikají extrémní tepelnou vodivostí. Vyrobeny jsou ze 100% přírodního materiálu. Proto mohou být trochu dražší. Jsou tedy ekologické a dají se recyklovat. Nemusí tomu tak být ale u všech. 

Vybírejte takovou, která je co nejvíce masivní. Nedá se v podstatě vůbec rozbít. Investice je to věčná, takže nemá smysl na ní šetřit.

Umíte vypálit ocelovou pánev?

Návodu existuje více my vám uvedeme jeden z nich. Na pánev nalijeme olej ve vrstvě cca 1 centimetru. Pozvolna zahříváme dokud se z něj nezačne mírně kouřit. V daný moment můžeme pánev nechat vychladnou a tohle ještě 2-3 krát zopakujeme.

Spolehlivý a jednoduchý způsob. Nedávejte ocelové pánve do myčky.

Odšťavňovač gastro

Na závěr jenom zmíníme, dle čeho vybírat odšťavňovač. Vždy mějte představu o tom, co chcete odšťavňovat. Chceme spíše zeleninové a ovocné šťávy nebo lisovat listovou zeleninu a ovoce? Jaké funkce by měl můj mixér mít? Na některých odšťavňovačích můžeme dokonce umlít i drobné semínka. Budeme chtít krájet ovoce nebo chceme široké hrdlo, aby nám tam vlezly celé kusy ovoce? Budeme jej používat jednorázově nebo chceme aby vydržel v běhu hodiny? Protože nekvalitní odšťavňovače byste museli v průběhu velmi často vypínat aby se chladily. Profesionální stroje mají vymyšleno chlazení tak, aby vydržely v provozu delší dobu. 

 

Jaká bude vaše volba?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *